lunes, 5 de septiembre de 2011

Torta tatin de pera


Xa estou de novo aquí , este foi un verán longo, precisaba moito un descanso, demasiadas cousas e demasiadas tarefas nun ano no que curiosamente decidín comezar co blog e a vez tiven unha inusitada crise coa cociña... non me apetecía nada cociñar , así que este agosto decidín reconciliarme coa cociña e coa vida.... tamén abandonar un pouco a dieta creo que axudou...

Eu son das que lle encanta setembro... das que lle gusta sensación de rutina e control que nos aporta , pero non me digades que non custa pórse o día de novo, acostumar os nenos a madrugar , a ter algo de rutinas .. non sei....debemos acostumarnos de novo a todo.

Este foi un verán de moita froita , moitos tomates, moras.. etc levo unha semana de conserveira.. Ja!ja! Facendo pisto de tomate e cabaciño en conserva .. marmelada de moras .. de pera.. doce de marmelo de mazan .. en fin que me dou forte....

Grazas un esceso de produción de peras , o meu pai doulle por plantar pereiras , xurdiu a torta de hoxe, sin duda a cousa máis rica que comín en moitísimo tempo...

A torta tatin é froito dun erro culinario dunhas irmans francesas que se equivocaron en facer a torta de mazan ... quedando esta convertida nun clásico da gastronomía francesa.

No meu caso o tatin é de Pera , tiña as miñas dubidas ... pero disipáronse co primeiro bocado ... todos os da miña casa sin dudas deron a súa aprobación... o tatin é magnifico....

Receita

As cantidades son orientativas, pois dependerá do tamaño do molde. Eu utilicei un de 22 x 5ctm.

Ingredientes:

1 e 1/2 kg. de peras
100 gr. de manteiga
150 gr. de azucre
1 limón
Canela ou azucre vainillado

Ingredientes para a masa brisee:

225 gr. de fariña de repostaría
125 gr. de manteiga
1/2 cucharadita de sal
40 ml. de auga
Elaboración da masa:
Formar un volcán coa fariña e colocar no centro o sal e a manteiga en trocitos. Traballar até obter unha masa arenosa e engadir a auga para unir e formar unha bóla. Cubrila de papel filme e deixala repousar 30 minutos no frigorífico. Estendela cun grosor de 3-4 ctm.
Elaboración do recheo:
Embarrañar o molde elixido con 75 gr. de manteiga e esporear 50 gr. de azucre.
Tamén podemos facer o caramelo a parte eu son partidaria disto ultimo , xa que me gusta a tarta mui húmida para que o caramelo quente se mezcle co xeado de vainilla co que me gusta comela, é unha delicia de verdade.
Preparades o caramelo a parte e logo colócanse as peras peladas e cortadas nun molde tipo pírex , o tradicional é facelo nunha sarten, pero pode ser colquer molde, as peras o revés para que o darlle a volta quede a parte bonita quede cara fora, eu metinas un pouco no forno co caramelo e logo púxenlle a masa e rematei de cocela.Unha delicia!!!

11 comentarios:

La Magia de Sonia dijo...

Gracias por la visita y el comentario en mi blog !!! Un besooo

Valerie dijo...

Me gusta mucho la tatin de pera, es muy sabrosa!

Muchos besos!

Chelo.-Cogollos de Agua dijo...

pero que jugosa!, y por todo lo que lleva seguro que está buenisima.
Me la llevo a pendientes, las peras me encantan.
Un beso

Mayte✿ dijo...

Te ha quedado deliciosa, me encanta lo jugosa, y colorida...me la guardo para probar tu receta pronto!

Besos :D

Mary dijo...

María te ha quedado estupenda esta tarta tatín. Nunca la he probado de peras pero supongo que estará tan buena como la de plátano o la de manzanas. A mí también me gusta la rutina que aporta septiembre y el olor a otoño, que aquí en Murcia es soleado y delicioso. Perdona que no comente en gallego. Son muchos años fuera de mi tierra y pocas las ocasiones de practicar. Te leo en gallego encantada y me quedo en tu cocina también.

Las Recetas de Manans dijo...

Umm, que delica esta tartita, siempre la había visto con manzana, pero con pera debe saber genial.

Helena Ballesteros Lizcano dijo...

me encanata!!!! nunca la he probado pero tiene muy buena pinta. Un besote

LA COCINERA DE BETULO dijo...

Esta tarta tiene una pinta deliciosa, tengo que animarme con las peras que las cocino poco.
Gracias por venir a mi blog, yo también me quedo por aquí de seguidora.
Besos.

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

Gracias, me quedo de seguidora tuya, miles de besos

maria dijo...

María es buenísima esta tarta,se me abre el apetito con verla. Tiene que terner un sabor maravilloso y súper jugosita
Bsitos

mese dijo...

Las peras me encantan en los postres, probaré esta tarta.
Besos