lunes, 7 de noviembre de 2011

BUNDT CAKE DE RON CON CHISPAS DE CHOCOLATE

“ Hay manos de manos , unas pesadas y torpes, otras pequeñas y fuertes , las hay livianas y temerosas , otras grandes y gentiles , pero para hacer pan y para hacer el amor lo que importa es lo que guía a la mano” 


Isabel Allende . Afrodita.


Compreime un molde de Bundt cake precioso que trouxo un mensaxeiro e que asombrado, pagou o meu marido.. e agora que…..? Que outra cousa sácache da cabeza ?
Desconfiado é pouco .. cando probou o Bundt , el que non é nada amigo dos biscoitos ..non lle quedou máis que sucumbir .. entón tiven que falarlle de Bea unha vez máis e de como alguén que non coñeces pode converterse na túa mentora culinaria como na famosa peli ...

Dende que teño o molde é un non parar cada domingo unha nova receita a cada cal mellor ... non sei por cal decidirme aínda.... xa teño encargado o meu agasallo de Nadal e creo que por esta esta vez non protestará en que sexa algo para a cociña.. .. ata esta encantado coa idea de colgalos da parede da cociña cal Bea....

Novembro para el é un mes triste .. perdeu a seu pai e a súa avoa neste mes.. levo días dándolle voltas e todos os días deste mes cociñarei algo especial para el.. niso consiste o amor .. e eu ámoo máis que a nada....


INGREDIENTES:

250 gr. manteiga
300 gr. azucre
420 gr. fariña todo uso
1/4 cucharadita bicarbonato sódico
1/2 cucharadita sae
250 ml. buttermilk ( soro de leite *1)
2 cucharaditas extracto de vainilla
4 ovos
1 xema
60 ml.  de ron , no meu caso , Bea ponlle Bourbon.
100 gr. noces picadas (*2)
100 gr. pepitas de chocolate

MODO DE FACER con Batedora

Prequentar o forno.
Engrasar un molde bundt de 25 cm. con manteiga ou spray.
Tamizar a fariña, bicarbonato, sal e reservar.
Mesturar o buttermilk,ron e extracto de vainilla.
Nun bol mesturar as noces picadas e as pepitas de chocolate, engadirémoslle 2 cucharadas da mestura do buttermilk e aproximadamente 30 gr. da mestura da fariña. Mesturaremos ben para que todas queden perfectamente cubertas.
Bater coa pa manteiga e o azucre ata que consigamos unha mestura que haxa blanqueado e quede esponxosa 
Engadir os ovos e a xema lixeiramente batidos e un a un, a velocidade baixa. Non engadir o seguinte ata que o anterior estea totalmente integrado.
A velocidade baixa engadir un terzo da mestura da fariña e bater. Engadir a metade da mestura do buttermilk e continuar alternando os ingredientes terminando coa fariña.
Engadir coa espátula a mestura que tiñamos preparada das noces e as pebidas de chocolate e repartilas uniformemente.
Botar esta mestura no molde bundt engrasado que tiñamos preparado. Asegurarnos cunha espátula que a masa entrou en todas as fendas do molde e que non ten aire. Alisar a superficie. 
Fornear aproximadamente uns 50-60 minutos, ou ata que ao picalo cunha brocheta salga totalmente limpo.
Deixar arrefriar no molde sobre unha rexilla 10 minutos. Pasado este tempo desmoldar boca a abaixo e deixar arrefriar sobre unha rejilla.


3 comentarios:

Mayte dijo...

Te ha quedado tan bueno este bundt cake!!!

Ese molde es una preciosura, la luz como siempre me fascina :D

Besotes!

misgalletasyotrascosas dijo...

O Bundt e fantástico, pero a tua declaración de amor é espectacular!!!

Bicos

Ajomini dijo...

Definitivamente, teño que mercar un molde de estos. ¡Quedóuche precioso! Por certo, acabo de atoparme co teu blog e penso pasar por aquí máis veces.