lunes, 17 de octubre de 2011

Torta Mousse de Turrón

Despois de comezar a rutina , o cole, os traballo no centro novo definitivamente, volvo a ter obreiros na casa.Eu non sei a vos , pero a min as obras descéntranme moitísimo e así estou coa casa chea de carpinteiros, albaneis e pintores e de novo tiven que fuxir a casa dos meus país.
Así que a miña costela e eu xunto cos nenos , non somos capaces de recuperar un mínimo a nosa vida, espero que hoxe marchen e librarnos deles dunha vez por todas .
Polo menos quédame o consolo de que a casa nos esta quedando preciosa e que teño un montón de sitio novo e máis luz… estou nunha etapa na que a luz é fundamental na miña vida …adoro a luz .
A receita de hoxe é unha desas “anclaxes “ gastronómicas que sempre me apetece facer.. lembro cando decidimos casar , todos os preparativos da voda recaeron en min , por aquel entón , o traballo da miña costela non lle permitía moito tempo libre, cando nos entregaron as propostas de menú na casa rural elixida , non incluían proposta de torta nupcial xa que nos dixeron que iso era tan persoal que preferían que nós escolleramos a confiteria e a torta e que eles se encargaban de encargala, recollela e adaptala a un pastel de vodas .
Entón sorpresivamente o meu “Costillo” decidiu sen pensalo que a torta tiña que ser de Mousse de Turrón da Confiteria El Molino de Vigo, Mousse de turrón en Marzo.. bueno….
A torta resultou un éxito , como colofón a unha cea marabillosa , nun día frío de finais de Marzo nun entorno tan bucólico como no que se desenvolveu a voda.. así que esta torta tráeme recordos estupendos , fíxena para un pícnic especial de domingo , algo que nos deixara estar xuntos e pasar  un magnifico día , este é o resultado antes de levala a un taper, e antes de servir de sorpresa de Almorzo para a meu marabilloso marido.
Ingredientes para 8 porcións:


Para a base de bizcocho:


1 ovo mediano

30 gr. de azucre

30 gr. de fariña

1 molde antiadherente de 20-22 cm.



Para a crema:


200-250 gr. de turrón de Jijona (brando)

400 gr. de nata montada

2 xemas

50 gr. de azucre

100 ml. de leite

6 follas de xelatina




Elaboración:


Para facer o bizcoito: nun bol mediano bater moi ben o ovo co azucre.
Engadir a fariña e mesturar ata que non queden grumos.
Verter sobre o molde e fornear 8-10 minutos a 180º (colocar na parte baixa do forno).
Pór as follas de xelatina nun vaso grande con auga.
Para facer a crema: desmenuzar o turrón, cun coitelo a anaquiños pequenos.
Nun pote mediano quentar o leite co azucre, a lume medio, até ferver.
Retirar do lume engadir as xemas e remover ata que se integren completamente.
Engadir as follas de xelatina escurridas e remover ben.
Engadir o turrón, volver polo a lume medio e remover ata que se derrita.
Deixar arrefriar 30 minutos, engadir a nata e mesturar, con coidado, ata que se integre ben.
Verter encima do bizcoito, tapar con papel de filme e meter no conxelador.
Antes de servir, desconxelala 2 horas antes e decorar co chocolate.

3 comentarios:

Sopa Boba dijo...

Xa sabe que esa é unha das maldicións daXItana, que teñas obras na casa, así que hay que tener paciencia.
Por lo demás la tarta expectacular,la probaré en alguna ocasión

Unknown dijo...

Si que é orixinal o teu marido, nunca ouvira torta de turrón de pastel de bodas... Aunque seguro que foi un éxito, ten unha pinta mágnifica!!!
Ánimo coas obras!!!

Bicos

Mayte dijo...

Imponente esta torta!!! Me encanta te ha quedado super bonita...me anoto la receta aunque sea una vaga para las tartas :D

Besotes.